Procedure

Graag willen we kennismaken met mensen die mogelijk deelnemer willen worden in onze woongroep. De manier hiervoor is om je aan te melden als ‘belangstellende’ om dan, zoveel als mogelijk is, mee te doen  met activiteiten. Door het bijwonen van bv. een aantal koffie-ochtenden,  tuindagen (in de zomer op zondagochtend) en spelletjesavonden (woensdags) kan er wederzijds kennis worden gemaakt en kan worden gekeken of we een beetje bij elkaar passen.
Wanneer er een woning vrijkomt wordt deze in een advertentie aangeboden op Woningnet Almere.  Als woongroep moeten we een gemotiveerde keuze maken uit de mensen die reageren. Wij mogen echter ook een voorkeur uitspreken. Woningcorporatie Goede Stede beoordeelt vervolgens of een kandidaat aan de inkomenseisen voldoet.

De procedure bij Woningnet wordt echter alleen gevolgd wanneer de vrijkomende woning in de sociale huursector beschikbaar komt. Goede Stede wil echter de  vrijkomende woningen (de grotere woningen) in het complex ook gaan verhuren in de vrije sector. Wij weten echter niet of een woning in de sociale- of in de vrije sector zal worden verhuurd.